Utforska

Utforska vårat gym med unik atmosfär

Vad erbjuder vi?

Som medlem hos oss på Body & Fitness så får du ett gym med alla delar för att du ska kunna nå dina mål med din träning. Du får tillgång till ett stort utbud av utrustning för styrketräning, gruppträning, konditionsträning samt vår kompetenta personal och ledare som hjälper dig.

Vi erbjuder också digitala hjälpmedel i form av Tanitavåg för att få ett kvitto på din kropps utveckling av din träning.

Unik atmosfär

Belägen i en gammal gummiverkstad & mack centralt i Nora, med en industriell klubbkänsla tar vi New Yorks charm och tryck till våra medlemmar & erbjuder en känsla du inte hittar någon annanstans.

Vi har ytor för allt du kan tänka dig. Gruppträning ingår för alla medlemmar och du anmäler dig här på vår sida.

Moderna omklädningsrum

Både herr & dam omklädningsrummen är utrustade med flera speglar, två duschar, bastu, avlastningsbänkar & förvaringsboxar som låses med din gymtagg. 

Träna ute

Träna ute i vår Arena med 500 kvm. Här finns en rad olika maskiner, viktmagasin, ytor för funktionsträning, ha gruppass. Du kan även träna i vår bur.

Vi vann pris

Body & Fitness vann under sina tidiga år priset för månadens gym av Gymgrossisten. Gymmet tilldelades priset på grund av hur väl industrikänslan kompletterade gymmets råa utseende och läge. Sedan dess har lokalen enbart blivit bättre och interiören har fortsatt att utvecklas till vad den är idag!

Fitness Brands

Fitness Brands - en av Nordens ledande leverantörer av högkvalitativ träningsutrustning, var hos oss och gjorde en artikel. På deras hemsida kan du läsa originalartikeln.

PEDER SKAPADE VENICE BEACH-KÄNSLA I NORA

 

Body & Fitness i Nora firar 10 år i år och har sedan 2021 sina lokaler i gammal bensinstation som han förvandlat till ett unikt gym. Ägaren Peder Bryngelsson är eldsjälen som efter några år i Los Angeles drömde om att skapa något själv, hemma i Nora.

 

– Jag ville ha den där klubbkänslan som man hittar på gymmet i Los Angeles och New York, berättar Peder. Målsättningen var att skapa ett gym med en riktigt bra känsla i den lilla staden Nora. Peder har även infriat en annan dröm i och med flytten till nya och större lokaler, nämligen det unika utegymmet som är Noras eget Venice Beach. Här finns rejält med tilltagna ytor och mycket utrustning för att träna både styrka och kondition.

 

Responsen från medlemmarna på det nya gymmet har varit väldigt positivt och de uppskattar att det finns rejält med utrymme. Utegymmet har dragit fler medlemmar till anläggningen och under sommaren har även många turister kommit och tränat.

 

–  Vi ligger bra här, vi syns, säger Peder. Den stora parkeringen har också gjort det lätt för medlemmar och turister att besöka gymmet.

 

Pandemin var tuff med de extra kostnader som tillkom för att hålla restriktionerna samtidigt som medlemmarna minskade. Nu är alla tillbaka igen och medlemsstocken har ökat.

Vid renoveringen behölls lokalens unika delar. Kvar finns bland annat det enorma fläktaggregatet och även andra coola och råa detaljer som smörjgropen där ursprungskaklet finns kvar. Ambitionen att skapa ett unikt gym där det flirtas med ursprunget går igen i hela gymmet.

 

Body & Fitness har samarbetat med Fitness Brands sedan starten 2012.
– Det fungerar väldigt bra, säger Peder. Alla avdelningar håller samma höga nivå och service. Min kontakt med säljaren Joakim Spårebo är fantastisk och vi har samarbetat i tio år nu.

Peder som ser sig som en liten aktör jämfört med de stora kedjorna, tycker det ovärderligt med en samarbetspartner som backar upp och levererar allt han behöver. Det är layouter, 2- och 3D ritningar, hjälp med finansieringsbiten, serviceavdelningen… allt finns där.

 

– Det är 100% engagemang, från alla avdelningar, säger Peder. Fitness Brands är en stabil aktör som funnits i branschen i över 30 år – det är en stor trygghet för mindre företag som mitt.

 

-Att köpa kvalitetsutrustning blir det billigaste alternativet i längden, säger Peder. Han jämför med när det köpts in billigare utrustning som sedan gått sönder och behövt lagas och servas. Ibland har det till och med gått så illa att företagen hunnit gå i konkurs och gymägarna står där med trasiga produkter utan möjlighet till service.

 

– Life Fitness och Hammer Strength har den absolut bästa utrustningen, säger Peder.

Film

Kolla gärna på videoklippet Fitness Brands gjorde i samband med artikeln dom gjorde om oss.